Casa Planeta

Casa Planeta

Valldoreix – 2017

logo

Una casa equilibrada a sobre d’un terreny en pendent. Una llar ecològica i saludable feta amb estructura de fusta i orientada per aprofitar al màxim el potencial de la parcel·la des de les terrasses. La façana sud permet escalfar la casa a l’hivern amb la llum del sol que entra pels grans finestrals, i la façana nord permet gaudir d’unes vistes immillorables i del objecció de l’ombra des de la terrassa. Amb això aconseguim un habitatge transparent, connectada amb l’exterior i oberta a la natura i a les vistes, evitant així l’efecte “barrera” que podria tenir un habitatge en aquest tipus de terreny.

La fonamentació s’ha fet sense formigó, amb una estructura de pilars d’acer i àncores helicoïdals que es cargolen a terra fins que s’arriba a la capacitat de càrrega requerida. Els pilars s’han adaptat a les necessitats específiques del terreny i han minimitzat l’impacte ambiental de la construcció.

Superfície construïda

132 m²

Classificació energètica

A+

Petjada de CO2

– 56,95 KgCO2/m²

Consum energètic en climatització

19,90 KWh/m2

Temps en construcció

14 semanas

Des de l’exterior, la casa s’alça blanca i compacta sobre el terreny i permet fins i tot una zona d’emmagatzematge a l’abric de la pluja en l’espai guanyat al pendent entre els pilars. El seu sostre a dues aigües amb coberta de xapa metàl·lica blau fosc permet una alçada lliure interior de fins a 8 metres a la zona diàfana de menjador-cuina, i està acabat des de l’interior amb panell tricapa i bigues d’avet vistes. Des de l’interior, la casa respira calidesa minimalista i està banyada de llum. Els banys i la cuina estan enrajolats bàsicament en blanc i en la resta de la casa es combinen el parquet de roure amb el color alumini plata de les fusteries i els passamans metàl·lics, i el cru de la fusta natural. La planta superior hi ha una habitació suite, un complet bany, zones d’estoc i una àmplia zona d’estudi.

Per una escala de fusta ens porta a un altell, que folrat completament de fusta, s’ha convertit en l’estada més acollidora de l’habitatge. Banyat de llum natural per una finestra a la coberta, permet albergar a visitants i amics i alhora gaudir de les privilegiades vistes.

S’han cuidat els aspectes geobiològics, i estudiat com minimitzar els camps electromagnètics i els potencials efectes nocius relacionats amb les geopaties del terreny. El disseny del cablejat elèctric compatible, l’ús de de pintures i vernissos de casa sana i la instal·lació d’un BioSwitch són el reflex de l’interès de la propietat per viure en un entorn saludable a més d’ecològic.

8
Portada-resolucio
casa-planet
13
14
11

L’estructura de fusta de la casa es va muntar en 10 dies i el projecte complet es va acabar en 10 setmanes. El disseny respon a les exigències del disseny bioclimàtic de la construcció. L’estructura del sostre, que generosament cobreix la casa a manera de ràfec, permet prescindir de la persianes a la façana sud perquè protegeix la casa del sol d’estiu i facilita l’entrada del sol a l’hivern. Les finestres de les dues façanes estan distribuïdes simètricament per afavorir la ventilació creuada i ajudar així naturalment a mantenir el confort tèrmic a la casa.

En l’apartat d’instal·lacions, destaca el sistema de ventilació mecànica de doble flux amb recuperador de calor, que permet la renovació constant d’aire de l’habitatge i redueix la despesa en climatització. Una estufa de pèl·let escalfa l’habitatge a l’hivern i un sistema de plaques solars a la façana sud redueix el consum energètic des de la xarxa i permet disposar d’aigua calenta sanitària des d’una font renovable. A més, la casa disposa d’un dipòsit pluvial de 5000 litres que permet recollir i acumular l’aigua de pluja i aprofitar-la per al reg. Gràcies a aquestes mesures i a l’eficiència aconseguida amb el disseny i dels materials, l’habitatge aconsegueix una petjada de carboni negativa i una etiqueta energètica A +.

2

setmanes de disseny

3

setmanes de construcció

12

setmanas de montatge

planol--1
planol-2
planol-3
10
9
7

 

NOEM de Think CO2 és una empresa amb seu a Barcelona  especialistes en la construcció de cases de fusta modernes, ecològiques. Cases prefabricades de disseny totalment personalitzades. La nostra gama de productes està formada per NOEM GONOEM Concept i NOEM Stay. Màxima eficiència, confort i estalvi energètic a través dels estàndars de les cases passives i la més avançada tecnología. Per a més informació estigues al dia a través del nostre Blog, accedeix a reportatges de la Vanguardiael País o la UPC, o posat en contacte amb nosaltres.